‘Dèss ch’el nòster disnaron
pòdom mettel in canton
dèmm inizzi cara gent
a ‘sto bèll avveniment.
Dai dèmm-sù ‘na cavezzada
a ‘sta bèlla taolada
e lì in mèzz, a ben vedè
mettèmm lì el nòster Rè.
Sì son ‘dree parlà de lù,
quèll che adèss l’è lì faa-sù
l’è lì dent in del carton:
pròppi lù el panatton!
Se va adasi, con passion
a dervì la confezion.
El se dèrva dal desòtt,
poeu se squatta ‘l cappellòtt,
via la graff dal sò sacchètt
vardel lì ‘me l’è perfètt ,
che profumm, che bon odor
l’è fin bèll el sò color.
Gh’è l’ughètta on poo brusada
e la crosta on poo creppada,
i candii ghe dann el bon
al gran Rè, el panatton.
Col cortèll cont i seghètt
tajéll-giò in tanti fètt,
sì però fà minga el pioeugg
i tò fètt gh’hann fina i oeugg
stà on poo largh, giò on bèll fetton
che l’è bon el panatton!
E per nò podè ingosass,
pian pianin, senza frecass
se compagna el boccon
col vin bianch, ma ch’el sia bon!
Dai brindèmm, sù con la man
viva el dolz del nòst Milan!